Overzicht

Jij draagt bij aan duurzame oplossingen voor “emerging contaminants” en verbetert daarmee de kwaliteit van onze leefomgeving. Naast kwaliteit van bodem en water, spelen in toenemende mate ook luchtkwaliteit en milieuchemische kwaliteit van producten in onze leefomgeving een rol.  

Wat ga je doen?
Als adviseur opkomende stoffen draag jij bij aan het in kaart brengen van de verspreiding en gevolgen van chemische stoffen in ons milieu. Dit kan je vertalen naar duurzame, strategische lange termijn adviezen voor onze opdrachtgevers, en naar bouwstenen voor beleidsadvies. Daarmee bouw je aan duurzame oplossingen voor verbetering van de milieuchemische kwaliteit van onze leefomgeving (bodem, water, lucht én producten). Dit doe je niet alleen, maar samen met een ervaren team van enthousiaste collega’s. Je coacht young professionals in ons team en stimuleert daarbij de ontwikkeling van hun inhoudelijke expertise en persoonlijke vaardigheden. Daarnaast sta je in contact met ons wereldwijde netwerk van experts op het gebied van milieuchemie, PFAS en andere opkomende stoffen, stofgedrag, zuiveringstechnieken en beleidsadvisering.

Er is een breed scala aan projecten waar jij aan meewerkt. Een paar voorbeelden zijn:

 • Het in kaart brengen hoe opkomende stoffen zich gedragen in bodem, water en lucht en de gevolgen van deze stoffen voor mens en milieu. Denk aan bijvoorbeeld PFAS, microplastics, antibiotica, geneesmiddelenresten en diverse chemische stoffen die worden gebruikt in de industrie;
 • Onderzoek naar aanwezigheid van opkomende stoffen in producten in onze leefomgeving. Bijvoorbeeld PFAS in fruit en groenten uit moestuinen in directe omgeving van industrie die leidt tot uitstoot van chemische stoffen, of PFAS in plastic rietjes.
 • In beeld brengen van afvalstromen van specifieke emerging contaminants, verwerkings- en afzetmogelijkheden, en relevante wet- en regelgeving.
 • Advies geven over schadelijkheid van stofgroepen, een te hanteren normenkader en een handelingskader om verdere verspreiding van opkomende stoffen tegen te gaan;
 • Nieuwe kennis opdoen over bestaande stoffen, bijvoorbeeld op het gebied van (combinatie)toxicologie, verspreidingsgedrag, biodegradatie, gevoeligere analysetechnieken en resistentieontwikkeling;
 • Het coördineren van diverse soorten bodemonderzoeken, periodieke monitoringen en de resultaten vertalen naar heldere conclusies en aanbevelingen in onze adviesrapportages;
 • Het in kaart brengen van de mate en urgentie van een bodemopgave. Voor complexere gevallen stel je een Conceptual Site Model op dat grip geeft op potentiële risico’s, nu en in de toekomst;

Adviseren over nut en noodzaak van (sanerings-)maatregelen rekening houdend met wetgeving én het milieubeleid van onze opdrachtgevers.
Kortom, er liggen genoeg vernieuwende en uitdagende vraagstukken voor zowel de industrie, het bedrijfsleven als overheden. Ter uitbreiding van het bestaande team zijn we op zoek naar een nieuwe collega die proactief en enthousiast met deze vraagstukken aan de slag gaat en meedenkt over ontwikkelingen in de toekomst.

Adviesgroep Bodem & Gezonde Leefomgeving 
Binnen Arcadis Nederland werken bijna 100 professionals in het werkveld bodem, verdeeld over twee adviesgroepen. Als adviseur word je onderdeel van de adviesgroep Bodem & Gezonde Leefomgeving. Binnen onze groep vinden we inhoudelijke kennisdeling en -ontwikkeling belangrijk. Zo organiseren we bootcamps, webinars en lunchlezingen. Daarnaast zoeken we actief de verbinding met ongeveer 2.000 wereldwijd werkende collega’s van Arcadis binnen ons werkveld gericht op milieuchemie, bodem en kwaliteit van onze leefomgeving.

Wat vragen wij?
Wij zoeken een collega met minimaal 5 jaar relevante werkervaring. We staan open voor zowel medior als senior kandidaten. Wat betreft opleiding denken we aan een afgeronde hbo- of wo opleiding zoals milieuchemie, environmental sciences, of toxicologie. Kandidaten die zichzelf meer zien als projectleider dan als adviseur, maar wel veel affiniteit hebben met de inhoudelijke uitdagingen op gebied van PFAS en opkomende stoffen nodigen we eveneens uit te solliciteren.

Daarnaast vinden we het belangrijk dat je:

 • zelfstandig bent en goed kan samenwerken binnen en het buiten het team;
 • doortastend bent, doorzettingsvermogen en een gezonde mate van stressbestendigheid hebt;
 • analytisch bent en in staat om conceptueel te denken;
 • helder en duidelijk communiceert en rapporteert;
 • uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift hebt en de Engelse taal goed beheerst.

Ben jij toch op zoek naar een andere functie binnen de bodemsector? Kijk dan vooral naar onze andere bodemvacatures.

Wat bieden wij?
Waar je ook werkt, wat je ook doet, als Arcadiaan draag jij bij aan onze missie ‘Improving quality of life’. Dat is wat ons verbindt en inspireert. Bij Arcadis zorgen wij ervoor dat iedereen de mogelijkheid krijgt om het beste uit zichzelf te halen. Door een omgeving te creëren waarin iedereen zich thuis voelt en ruimte krijgt voor ontwikkeling, geloven wij dat we samen met jou impact kunnen maken voor de toekomst. Arcadis biedt jou een functie met veel vrijheid om je werk zelfstandig in te vullen binnen een ambitieus en gedreven team. Daarnaast werk je regelmatig samen met collega’s van andere disciplines. Naast een fijne werkcultuur bieden wij ook:

 • 30 verlofdagen bij fulltime dienstverband met mogelijkheid om extra dagen bij te kopen of te verkopen
 • Hybride werken met een professioneel ingerichte werkplek thuis en een passende vergoeding voor de juiste balans in jouw werkweek, ongeacht of je fulltime of parttime werkt
 • Resultaatafhankelijke winstuitkering
 • Kantoren direct naast NS Stations en een OV businesskaart die je ook privé mag gebruiken
 • Tegemoetkoming van 1000 euro bij aanschaf fossielvrije (privé) auto
 • Arcadis betaalt 73% van jouw pensioenpremie
 • Internationale programma’s via de Lovinklaan Foundation

Wie wij zijn?
Arcadis is een toonaangevende, internationale organisatie die ontwerp-, engineering- en adviesdiensten levert voor een duurzame gebouwde en natuurlijke omgeving. Met meer dan 36.000 mensen in ruim 70 landen zetten we ons in om de leefomgeving over de hele wereld te verbeteren. Met de kracht van veel enthousiaste mensen lossen we samen de meest complexe uitdagingen ter wereld op en maken we meer impact. Lees de blogs van Arcadianen om erachter te komen hoe wij dit doen. We creëren een diverse, inclusieve en duurzame werkomgeving, waar mensen centraal staan. Waar iedereen gelijk is en iedereen zich welkom voelt.

Join Arcadis. Create a Legacy.

Contactinformatie

Heb je vragen of is deze vacature niet helemaal wat je zoekt? Neem dan contact op met Jeroen Galama, recruiter, via telefoonnummer +31 6 2165 5862 of via jeroen.galama@arcadis.com.

Ook voor vragen of mogelijkheden bij Arcadis help ik je graag verder. Ben je klaar om te solliciteren dan ontvang ik graag jouw CV en brief via de sollicitatiebutton in de vacature op careers.arcadis.com

Uitzend-, detacherings- en W&S-bureaus hoeven niet te reageren, acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.